El nou Papa i l’Església

l’Església argentina,  arran del  cop d’Estat militar de  1976 i durant la dictadura,  se l’acusa d’inhibir-se devant els crims de Videla, d’haver contemporitzat i d’haver col·laborat amb el règim.  Jorge MarioBergolio,  el nou papa, era superior dels jesuites argentins i aleshores, segons sembla,  va haver una operación de netetja en la companyia contra els que s’oposaven als militars;  Tanmateix, el portaveu del Vaticà ha declarat que el papa  “va denunciar les violacions dels drets humans, va fer molt per protegir les persones durant la dictadura i que una vegada nomenat arquebisbe de Buenos Aires va demanar perdó en nom de l’Església per no haver fet prou”. El que no diu el portaveu és que va denunciar les violacions i també la guerrilla.

, És a dir,la història de sempre: en nom de la justícia, la equidistància entre les víctimes que es defensen i els seus botxins! Déu ja reconeixerà els seus!

Per descomptat l’Església argentina  i sobretot el futur papa no han tingut  una actiud com la de l’Església espanyola   durant la dictadura franquista.  Aquesta,  no és que no es va inhibir durant trenta anys, sinó que va combatre des del primer moment amb els autors del cop d’Estat i va ser un puntal del règim!

I  avui encara estem esperant que demani perdó.

 

 

Leave a Reply