El món àrab reclama democràcia

Sin título-1Des de que el món arab es manifesta pacíficament reclamant llibertat i democràcia, primer a Tunis i ara a Egypte he tingut la tentació de comparar aquests casos amb la transició espanyola.  A Tunis i a la plaça de Tharir al Caire la gent sobretot, i de moment l’exercit, han estat d’alguna manera modèlics. He dubtat si no a podia anar massa llunt amb la comparació que pretenia fer entre aquests dos païssos i amb el final de la dictadura Espanya però quan he llegit les ifrívoles araules d’ Esteban González Pons,  hereu amb el artit Popular des principals contra valors” del franquisme: integrisme religiós, homofòbia, anti mitjans anticonceptius, anti interrupció de l’embarràs, i anti democràtes malgrat que s’omplin la boca de “nosotros los democràtas”, comparant  les dues dictadures amb Rodríguez Zapatero quan diu:   “Heu vist la revolució d’Egipte?El poble, quan vol, pot. I el poble espanyol pot”, ja  he deixat de duptar.  Zine El Abidine Ben Ali morirà a l’exili i Hosni Mùbarak en prèn el camí. Per vergonya de tots nosaltres el dictador Franco ha mort tranquil·lament al seu llit.  Només Catalunya  amb les seves manifestacions mulitudinàries reclamant i obtenint la  Generalitat que el franquisme havia abolit i el retorn n del seu president exiliat, va, d’alguna manera savar que la democràcia no heretès en la seva  la totalitat de les Institucions, personal i lleis  del franquisme.

Seria hora que el PSOE deixés d’emmirallar-se amb el PP i fes pedagogia, no per fer desaparèixer Espanya òbviament -deixem aquesta il·lusió a l’independentisme- però sí canviar-la a ser possible de soca arrel, amb el menys de lligams possibles amb un passat antidemocràtic i ineficient.

L’únic punt positiu de les declaracions d’ Esteban González Pons és que que allò que diu no arriba a creure-s’ho ni ell mateix!

One Response to “El món àrab reclama democràcia”

  1. Enric Benages ha dit:

    Bon dia Àngel,

    Quan va morir en Franco algú diguè: “mort el gos, morta la rabia…”.
    La infecció, però, es transmet i el sistema democratic no és vacuna suficient, només un pal·liatiu.
    Els fets d’Egipte no son, al meu parer, el final de res… només un parèntesi.

Leave a Reply