El Museu Imaginari

IMG_0792CartellDe l’11 al 20 d’Agost,  El Cercle d’Art de Foios ha presentat el Museu Imaginari les obres del qual podeu apreciar en aquest bloc, amb un parlament de la presidenta del Cercle , Anna Ruiz,  regidora de cultura de l’ajuntament.  Anna presentà la meva pintura i parlà de manera sentida del meu pare, de l’home i del poeta que va conèixer a Paris i que la va marcar tal com ho va expressar.

L’objectiu del MUSEU  és posar la tècnica de la miniatura al servei de la reproducció de les obres dels grans mestres de la pintura. Una forma inèdita de donar-les a conèixer. Amb les reproduccions a la mateixa escala s’obté  i es materialitza una visió comparativa  dels respectius formats  de les obres que formen el MUSEU que un llibre ld’art difícilment pot donar. A part de la qualitat com a pintura, com a reproduccions i com a miniatures,  la informació que procura  la mostra és abundant donant el nom dels pintors, el títol de les obres, l’any de realització dels originals  i el museu on estan exposats. La selecció de les 45 reproduccions del museu respon a dos critèris principals ; un, el tema (el Guernica , denúncia del primer bombardeig de la història d’una població civil) hi havia de figurar. I el segon critèri de selecció ha estat la valua del pintor. No podien faltar ni Velásquez, ni El Greco, ni Goya, ni Picasso -gran entre els grans- ni Miró ni el “nostre Sorolla, el qual, disposant d’un un Estat com cal, seria considerat mundialment com un dels més grans impressionistes, a l’altura dels de l’escola de París.

La   mostra  que ja ha recórregut  diferents municipis de les comarques de Barcelona, probablement seguirà un itinerari semblant per  alguns pobles del País Valencià.

A part la qualitat com a reproduccions, pintura i miniatures, el fet de coïncidir l’exposició  els dies de les festes del poble al saló d’actes de l’ajuntament donant al carrer major,  i l’originalitat de la mostra, diferent d’una exposició tradicional de pintura, ha fet que   la concurrencia hagi estat nombrosa i l’èxit de públic assegurat.

IMG_0804-200 IMG_0813-200IMG_0797-200IMG_0868-200IMG_0797-200IMG_0807barrachina

Leave a Reply