Pels de sempre, el poder és sagrat

A Honduras el president Manuel Zelaya “les salió rana”. Les mesures que anava prenent indisposaven els estaments de dreta del país. El passat 28 de Juny, militars a les ordres del Cap d´Estat Major el van arrestar al seu domicili, i amb un avió militar el van expulsar del país. L´Organizació dels Estats Americans (OEA), l´opinió internacional i els mateixos Estats Units han condemnat el que no deixa de ser un colp d´Estat.

Davant d´aquesta situació s´aixeca una veu que no podia ser altra que la del cardenal Oscar Rodríguez (del que es va parlar per a Papa a la mort de Juan Pablo II) acusant per endavant al president deposat, de les eventuals morts que es poguessin produir si tornava al país i que han acabat produint-se tot i no haver deixat aterrar l’avió del president!

“Sé que usted ama la vida, sé que usted respeta la vida, hasta el día de hoy no ha muerto un solo hondureño, por favor medite porque después sería demasiado tarde”.

A més, no té el menor inconvenient en mostrar la poca consideració que li mereixen les urnes:

“Si el sistema interamericano se limita a proteger la democracia en las urnas pero no le da seguimiento a un buen gobierno, a la prevención de las crisis políticas, económica y sociales, de nada servirá reaccionar tardiamente frente a ellas”.

I per acabar, els colpistes, magnànimes, “ofereixen” noves eleccions!

No us recorda res tot això? Totes proporcions guardades, a la Comunidad de Madrid també va passar quelcom de semblant. L´exèrcit no va intervenir (ho va poder fer en altres èpoques) però aquesta mateixa gent compraren dos infausts personatges, organitzaren noves eleccions, i Esparanza Aguirre i el PP encara hi són.

2 Responses to “Pels de sempre, el poder és sagrat”

  1. Enric Benages i Jener ha dit:

    Amic Àngel,

    El cardenal és coherent amb els qui es diuen posseïdors d’una veritat revelada. Sobretot quant el poder depen de la seva paraula i no de la voluntat de la gent mitjançant la seva lliure expressió a les urnes.
    Segons el senyor cardenal si decideix que es tracta de “un buen gobierno” el mon ho ha d’acceptar… El Papa Pius XII bé beneia canons !

  2. Àngel Castanyer ha dit:

    Sí, amic Enric. I el “buen gobierno” per aquesta gent no pot ser altre que el que els garanteixi els privilegis i les prebendes.

Leave a Reply