El respecte es guanya

El diari Levante-EMV publica unes declaracions de Rita Barberà, alcaldessa de València que posen els pels de punta als qui tenim alguns anys. Aquest descontrol i desmesura, aquesta ràbia desenfrenada, són signes inequívocs del tarannà d´aquesta gent. És una fugida en avant de qui està disposat a salvar-se com sigui, començant per intentar desprestigiar l´Estat de Dret i intimidar els ciutadans. Està clar que amb aquesta actitud suïcida pensen que ells mai tindran res a perdre.

De les declaracions de Rita Barberà cadascú en traurà les conclusions que cregui convenient. Les meves són aquestes:

En aquest país, qui aplaudeix a Baltazar Garzon quan engarjola càrrecs d´altres partits i el denigren quan imputa als seus, són sempre els mateixos, són els dirigents del Partit Popular.

Qui intenta fer “saltar el Estado de derecho” no és la Justícia amb la “cacería más abominable contra cargos políticos del PP”, són les declaracions rabioses i desbocades de Rita Barberà i les de tots els liders del PP començant per Esperanza Aguirre. Un sol dirigent del PP té un comportament democràtic, Alberto Ruiz-Gallardón: sense estridències, enquesta i sanciona el que ha pogut passar de reprovable al seu ajuntament.

Encara no es coneixen oficialment les imputacions (el que se sap són infiltracions periodístiques que sempre han existit i em temo que sempre existiran) i Rita Barberà s’exclama: “lo que empezó como una gran trama de corrupción del Partido Popular, día a día se desmorona y se demuestra que no hay ninguna trama de financiación del PP sino que es una trama, como dijo Rajoy, contra el PP”. És a dir el mateix que ja deien a les poques hores de descubrir-se la trama.

Jo no sé si Francisco Camps té alguna cosa que veure amb una de les trames corruptes actuals del PP, això la Justícia ho dirà. Jo em vaig indignar com a valencià quan vaig veure el seu nom a les primeres pàgines dels diaris, però no per les mateixes raons que Barberà.

Em vaig indignar, primerament, per si el president del meu país resulta ser un corrupte; ara bé, que ho sigui o no, acusant-lo, potser s´ataqui “al gobierno de la Comunitat” però mai “a la propia Comunidad”. No faltaria més! Els ciutadans no en tenim cap culpa del comportament dels nostres polítics. En tenim si ens en desentenem i girem el cap cap un altre costat!

I en segon lloc perquè culpable o no culpable, no és que el tracte rebut no tingui “parangón en ningún país democrático”, és que fins ara ningú s´ha atrevit a tractar el president d´una Comunitat com s´està tractant el de la valenciana. I això és indignant però no pels motius esgrimits per Rita Barberà que fan riure d´enveja a una “Comunidad Valenciana, ejemplo de progreso, dinamismo y modernidad” sinó per tot el contrari justament.

El desprestigi del govern i el seu president, i el poc respecte i consideració que se´ls hi té, s´ho han guanyat a pols. Amb la batalla -feliçment superada- de l´intent de segregació de la llengua, oposant-se per interessos polítics, als criteris científics dels especialistes en llengües romàniques de les Universitats d´arreu del món, i més recentment, amb el ridícul espantós de boicot a la matèria de la Ciutadania decretant impartir-la en anglès, i que han hagut de rectificar. Per no citar la política mediambiental que ha estat objecte de reprovació per part de la Unió Europea, o les traves posades, a l´època de la TDT, a la recepció d´unes cadenes de televisió amb la mateixa llengua que es parla d’un costat i l’altres de l’Ebre! I per acabar-ho d’adobar, Carlos Fabra amb cinc judicis pendents, posant la ma al foc per Camps!

És evident que el ridícul no mata però un no s´ha d´estranyar que no inspiri el respecte que les funcions que exerceix es mereixen.

Leave a Reply