Franquisme pur i dur al País Valencià

campsicarlos osorobisbeL’arquebisbat de València, aquest estiu havia manifestat el seu malestar perquè les classes d’educació sexual que s’impartien als als alumnes d’ESO (alumnes de 14 i 15anys)  oferien “una visión muy reducionista del ser humano”.

Perdent el respecte que no es mereix aquesta gent, donen ganes d’afegir per la nostra part, visió reduccionista probablement perquè no incloïen…  la pederastia!)

Els resultats de la queixa de l’arquebisbe sobre aquests cursos impartits per tècnics de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat no s’han fet esperar i La Conselleria acaba d’enviar als seus centres de salut sexual i reproductiva  una circular notificant-los la suspensió temporal  del programa d’Intervenció Sexual (PIES) a càrrec de tècnics de la Generalitat a més de 400 instituts públics i privats. Programa que omptava amb el suport de societats científiques com l’Acadèmia Espanyola  d’Especialistes en Sexologia, la Fudació Espanyola  de Contracepció, o la principal entitat de metges de família, la Semyfc. Però no eren aquests cursos  de sexualitat els únics que impartien  els sexòlegs o infermeres de la Sanitat Valenciana. El centre de salut Fuente de San Luis de València també oferia  des de fa al menys 16 anys  classes d’educació afectiva sexual als alumnes de 5è de Primària, 3è i 4 d’ESO, i 1º i “2º de Baxiller a més dels PIES. Així mateix succeia en centres sanitaris de la Malvarosa, d’Alacant i Castelló. Tots aquests programes formatius també han estat  congelats. I actualment  l’Institut Valencià de Fertilitat, Sexualitat y Relacions Familiars, proper a l’Opus Dei té encarregat per l’arquebisbat el disseny  d’uns cursos alternatius.

I  veient el trist panorama  que es presenta a la societat valenciana, aquí també ens venen ganes de tancar la notícia afegint:  uns nous cursos substitutius d’educació sexua  lque confiaran a … les mongetes!

Leave a Reply