Pere Cerdà

Pere CerdàHa mort als 91 anys Antoni Cayrol , peta, narrador, dramaturg català i activista que firmava les seves obres sota el sedònim de Pere Cerdà. Va morir un dia tan senyalat com l’11 de setembre. Com em va dir un dia , al principi, molts francessos pensaven que era capellà, confonien en francès Pere amb le père( el pare Cerdà).

El vaig conèixer a la seva llibreriaCatalonia . Sempre el trobava allí quan amb el meu Citroen 2CV feia un recorregut per les llibreries de Tolosa del Llenguadoc, a la seva llibreria perpinyanesa, a les d’El Perthus i Andorra, distribuïnt els llibres de les Edicions Catalanes de París.

Pere Cerdà va rebre el Premi Crítica Serra d’Or de 1985 i el 1999 elPremi Nacional de Literatura de Catalunya per la seva novela  Passos secrets per Terres altes. La seva contribució a la revitalització del català en la Catalunya Nord li ha valgut distinccions institucionals d’aquest costat de la frontera, Creu de Sant Jordi el 1986 i el 1995 el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. I el 2007 obtingué lePrix Mediterranée Roussillon. Una plataforma el va propasar el 2006 al Premi Nobel de Literatura.

Leave a Reply