La indignació també es globalitza

Com un dibuix val més que un llarg discurs, a continuació us oferim unes quantes imatges.

CATALUNYA

València Lluis Vives600

AUSTRALIA

australia

GRAN BRETANYA

no cuts

JAPÓjaponés600

ESPANYAbasta600 ESTATS UNIS

USA2

GRÈCIA

grècia

PAÍS VALENCIÀValència600 2

One Response to “La indignació també es globalitza”

  1. Àngel, després de la nostra conversa amb Skype he cercat què hi ha darrera de la pancarta “we are the Australians 99%” i he vist que és l’eslògan utilitzat pel moviment (majoritàriament estudiantil) que pretén ocupar llocs simbòlics. Aquesta moguda s’inspira de la protesta anomenada “Occupy Wall Street” (aquí porta el nom: “Occupy Melbourne”), que va captar l’interès dels mitjans fa uns mesos.
    A Austràlia no hi ha el problema de l’atur (el nostre és 5% de mitjana) o els desnonaments, i els excessos dels bancs i les grans finances han estat menys pronunciats que als EUA i l’estat espanyol; tanmateix, els que surten al carrer protesten per les desigualtats que comencen a sorgir en aquest país i el descontent general amb la classe política.
    Jo crec que tot això és el resultat del fracàs de l’esquerra que durant aquests darrers anys ha abandonat el paper important que jugava dins de la societat capitalista i masses dels seus dirigents han anat canviant el missatge per poder gaudir, ells també, dels privilegis que aquesta societat proporciona a una minoria (l’1%?).

Leave a Reply