La salut dels “nostres” bancs

El Financial Times de Londres recomana als bancs centrals a aprendre d´Espanya i diu que el sistema de supervisió bancària espanyol és envejable.

Segons sembla l´avantatge prové de la concentració en un sol organisme de la regulació i la supervisió, funcions que en molts països de la UE les exerceixen per separat dos organismes que sovint no tenen massa comunicació. A més, en cap país de la UE s´apliquen les provisions anticícliques, a les que estan obligats els bancs espanyols.

I no és tot. El mateix Rodrigo Rato ho reconeix en una conferència a Sevilla assegurant que Espanya “puede dar una cierta lección” pel que fa als elements anticíclics en la economia que considera imprescindibles en un món globalitzat.

I mentrestant, el PP, la premsa en general i els tertulians i comentaristes en particular, es mofen del president del govern quan es fa eco de les excel·lències del sistema bancari espanyol.

Jo tampoc en diria tant, però per unes altres raons. Els arguments esgrimits per explicar la salut bancària espanyola semblen lògics; ara, per mi, més que regulacions, supervisions i altres anticíclics, la salut prové en línia directa del fet que els bancs, a les seves sucursals, et cobren fins l´esternut!

Però no em feu cas, jo no entenc d´economia.

Leave a Reply