País Valencià

peno-jaume-iCircumstàncies  personalsde salut  m’han permès apreciar laqualitat de la medicina valenciana i en particular de l’equip de cardiologia de l’Hospital Clínic de València. El govern del PartitPopular, empastifat amb els Correa i “Bigotes”  solamentestà  per la labor de construir circuits automobilístics a travésla ciutat,  derribar barris històricsentranyablescom el Cabanyal i obrir gransavingudes com es feia al segle XIX. Però els equips professionals -en particular mèdics-sortosament van  per un altre cmí i estan a l‘alçada dels millors.

Una altra agradable sorpresa  que he tingutdonat el panorama   lingüístic de la capital del país, ha estat poder  escoltar una jove de l’equip mèdic adreçar-se a mi en un correctíssim i elegantvalencià .

Desprèsde tants anys de dictadura, molta gent nova poder superar les circumstàncies del franquisme i es va passar alcastellà. Era el seu dret. El que ala transiciódemocràticaja no va ser el dret de la nova dreta  fou que  en un reflexe d’autodefensa  ataqués la llengua que compartim amb Catalunya i  aquells que sempre l’havien defensat i s’hi havien mantingut fidels.   La jovedoctora però és de la joventut queha sabut resistir, restar fidel a la seua llengua, cultivar-la i parlar-la amb naturalitat i gran correcció en contra dels esfoços en sentit contrari del Partit Popular al poder.

Ha arrribat l’hora que els valencians  retrobem la nostra auto-estima com, ha ha  arribat l’  hora d’acabaramb tantes aberracions que la dreta espanyolista ens ha imposat en nom d’un valencianisme desnaturatilzat. Entre aquestes aberracions cal senya lar el contra sentit de vore pels carrers de les  ciutats valencianes,per ordre dels estamentslegals i i la pressiód’escamots no no tan legals,que junt amb les senyeres oficials, no puguen onejar les quatre barres del rei En Jaume!

3 Responses to “País Valencià”

 1. Miquel ha dit:

  Tot i el colp que va rebre el teu cor, celebre que estigueres ben atés; perquè ja saps que València també es ta casa… Fins i tot un periodista va publicar una columna parlant de tu… L’Emili Piera.

  Et deixe l’enllaç: http://www.levante-emv.com/opinion/2009/11/12/opinion-sagrado/650478.html

 2. castanyer.angel ha dit:

  Lámic Piera em va venir aveure’m però no sabia del seu article.Gràcies Miquel.

 3. acastanyer ha dit:

  Gràcies Miquel.L’amic Piera em va venir a veure però ignoraba el seu article.

Leave a Reply