Regants

Probablement no el coneixeran, es diu Andrés Martínez, president dels regants de Villena, País Valencià, i ha estat protagonista rellevant de la guerra de l´aigua encoratjada pel president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps i pel PP.

Desprès de promoure i encapçalar en els últims anys multitud d´actes i manifestacions, denunciant la sobreexplotació dels seus aqüífers, reclamant el transvasament de l’Ebre, oposar-se al canvi de la presa del transvasament Júcar-Vinalopó autoritzat pel govern, sota el pretext de que necessitava aigua de qualitat pels seus cultius, ara resulta que Andrés Martínez, president de la Comunitat de regants de Villena, autoritza la venta de 700 milions de litres a l´any a la multinacional francesa Danone per a la posta en marxa de una embotelladora d´aigua mineral de la marca Font Vella! A més, la planta embotelladora s´instal·larà, en part, en uns terrenys… del senyor president dels regants de Villena!

Com no podia ser altrament el PP no veu escàndol per enlloc, començant pel president de la Generalitat: es tracta d´una “iniciativa privada”. L´alcaldessa de Villena també del PP, Celia Lledó considera que és una operació “rendible per a tots”.

La festa no s´acaba aquí. El País/Comunidada Valenciana informa que una de les figures destacades en la reclamació del transvasament de l´Ebre i avui negociant en aigua, el ja més conegut per tots nosaltres Andrés Martínez, tramita des de l´any 2004 la requalificació d´un milió de metres quadrats per construir un camp de golf i 1200 vivendes! El projecte fou aprovat per l´ajuntament en l’anterior legislatura i està a l´espera de que la Conselleria de Territori reclassifiqui els terrenys de sol agrícola a urbanitzable.

Els terrenys són majoritàriament del tenista Juan Carlos Ferrero, un altre manifestant pro-transvasament de l´Ebre junt amb el PP, i una part, de la família Martínez (com no!). De la societat promotora, Prosport Golf, el 50% pertany al tenista i l´altre 50% a una empresa de la qual el gerent -bingo ho han endevinat- és Martínez!

El País Valencià no té remei.

Leave a Reply