Adolfo Suárez

SuarezLluny de mi la idea de negar els mèrits personals que pot tenir -i els té- Adolfo Suárez sobre e final  de la dictadura.

Però ja està bé de manipular la gent i enlloc de parlar d’una persona i de les seues llums com fan interessadament tots els mitjans de comunicació, prefereixo parlar  d’allò del que no parla ningú, de la ideologia política, social i religiosa de l’Estat espanyol, que es pot permetre el luxe de quant en quant, quan li convé,  de carregar-se per les armes els drets dels seus ciutadans, i ací no passa res…

I el millor exemple el tenim justament servit pel fraquisme el qual, a la llum del falangisme ajudat per l’hitlerisme alllemany,  el fascisme Italià i el nacional catolicisme autòcton, instaura una dictadura de quaranta anys . I a la mort del dictador”borron i cuenta nueva”, i encara gràcies! El restabliment de les llibertats no es deu als esforços dels vençuts i a les seues renúncies i generositat  sinó que els mèrits són dels vencedors!

I resulta que desaparegut Franco, la inevitable democràcia encara la devem a la mateixa gent que durant anys ha viscut del poder, assegurant-se just avant l’esdeveniment de la democràcia, la impunitat  a l’ombra de les metralletes.

 

 

 

 

Leave a Reply