Canal 9 i TV3

climent senatEliseu Climent i Mercè Teodoro, president i advocada d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), han comparegut aquest matí davant la Comissió de Cultura del Senat, a iniciativa del grup de senadors de l’Entesa, per a presentar el projecte de llei impulsat per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres”, que va recollir 651.650 signatures, i demanar el seu tràmit parlamentari.

La compareixença s’ha iniciat amb la intervenció del president d’ACPV, qui ha recordat la realitat plurilingüística de l’Estat espanyol i el pes demogràfic de la llengua catalana i la seua vitalitat social, i ha denunciat la marginació que pateix en l’àmbit de la comunicació, amb una presència que no es correspon amb aquell pes i vitalitat social. A continuació, ha resumit la història de TV3 al País Valencià i la situació actual, la qual explica la necessitat d’una solució estable per a garantir la continuïtat d’aquestes emissions així com un marc jurídic per a l’intercanvi de televisions i ràdios en català, com a una forma d’aplicar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (i així complir amb el compromís contret per l’Estat espanyol com a signatari de la Carta) i també com a via de diàleg territorial, només possible des del respecte a la diversitat.

Que el País Valencià i Catalunya dos països que comparteixen llengua visquin d’esquena l’u de l’altre és indignant i tercermundista!

2 Responses to “Canal 9 i TV3”

 1. Enric Benages ha dit:

  Amic Àngel,
  Sento un gran respecte i admiració per aquells que encara mantenen la serenitat i continuen lluitant amb les eines de la nostra “democràcia imperfecte”.
  Una abraçada.

 2. Castanyer ha dit:

  Enric, el millor és que no estem sols.

 3. Àngel Castanyer ha dit:

  Enric, el millor és que no estem sols

Leave a Reply