Conferència Oberta Catalunya Causa Comuna

causa

Fa temps que la idea deCatalunya Causa Comuna, una plataforma basada en debats oberts entre ciutadans i militants més implicats en política fou pensada per Raimon Obiols com a resposta al perill de la desafecció que es constatava envers la política per una part de la ciutadania. El PSC li va donar suport i la idea que havia anat prenent cos a les jornades de Vilopriu i prosperant a travésd’ actes oberts a la ciutataniaorganitzats per tot el territori finsculminar amb amb l’acte del 27 de març al Palau d’Esports de Barcelona.

Des d’un principi el president Montilla va mostrar que havia captat el missatge principal de la idea i des dels inicis va  participar a les jornades de Vilopriu.

L’endemà de la Conferència del 27, el president Montilla ha tret la conclusió que a les properes eleccions cal cares noves i s’ha presentat als mitjans de comunicacióenvoltat entre d’altres, dels alcaldes deLleida, Àngel Ros, deTarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i les alcaldessesde Salt (Girona) Yolanda Pineda,  d’Ulldecona (Tarragona) Núria Ventura, ide Jaume Collboni, advocat,dirigent de la UGT a qui Montillaencarrega la campanya electoral  a la que es presentarà a la presidencia de la Generalitat.

A part de cares noves que hi són,el president Montilla ha trencat fronteres eogr.àfiques i es constata una representativitat territorial més amplia. Sens dupte aquest factor ajudarà a résoldre unes inqietuds que es percebeixen a la societat catalana i que”fora d’aventures”es necessari resodre, sobretot si, pel que fa a l’Estatut, el TribunalConstitucional desautoritza el Parlament, el Congrés i l’opinió del poble català expresada en referéndum. La proxima legislatura veurà el PSC representar Catalunya al Congrés. I qui pensi que això potperjudicar a la majoria socialista al Congrés probablement estàdefensant uns interessos que no tenen res a veure amb la causa socialista, ni a a Catalunya ni al conjunt de l’Estat.

Leave a Reply