Un silenci còmplice

papaLa corrupció a l’Esglèsia s’extenia als Cinc Continents.El Papa actual també ha estat encobridor de l’escàndol.

La denúncia de la hipocresia iduplicitat de l’Esglèsia pel diplomàtic i escriptor francés Roger Peyrefitte, premi Renaudot en 1945 no va reeixir a trencar un silènci còmplice generalitrzat i repugnant fins que les víctimes, esdevingudes adultes ho  han pogut denunciar!

La sola solució futura que té el problema és la suppressió del celibat dels prelats.

2 Responses to “Un silenci còmplice”

 1. Miquel ha dit:

  Com ja he comentat abans, coincidisc en què cal eliminar el celibat. Una norma anti-cos; anti-persona; anti-humana; que nega el cos i tot negant-lo, nega també l’ànima que diuen voler “salvar”.

  Espere que l’Església es reforme. Jo he conegut a Alemanya (Nord) pastors luterans amb les seues mullers i m’han semblat gent d’allò més normal i natural. He vist un altre discurs… combatiu amb les injustícies i les desigualtats, de gent molt compromesa, que rebien el qualificatiu pejoratiu de “marxistes disfressats de cristians”. Quin empastre és aquest? I d’allò del Vaticà II, què n’hi ha? Què trist és vore com l’Església ha tallat tos els camins que s’hi havien encetat per a millorar.

  Aprofite per a recordar ací el capellà valencià Toni Llidó, capellà a Quatretonda, expulsat per la jerarquia a la base militar de El Ferrol, perquè s’havia atrevit a transformar aquell poble… amb l’excusa que “confraternitzava” massa… I del Ferrol expulsat també… a Xile, on va connectar amb Salvador Allende i on la dictadura de Pinochet el va segrestar i el va fer desaparéixer. El Vaticà beneí César Augusto Pinochet i mai reivindicà el seu ministre Toni Lidó, qui abans de ser pres pels militars colpistes fou suspés “a divinis”… Quina Vergonya!! Per què no en suspenien uns altres, quan ja coneixien tota la corrupció que tenien a dins??

  El botxí de Toni Llidó va ser condemnat la tardor passada, gràcies a la intervenció d’un altre valencià, que era assessor de Salvador Allende, l’advocat Joan Garcés*.

  *Joan Garcés és nebot de Vicent Garcés, músic i compositor guanyador del Premi Musical del País Valencià, l’any 1937; convocat pel Conseller de Cultura Francesc Bosch i Morata, del Partit Valencianista d’Esquerra; el partit d’Angelí Castanyer i Josep Castanyer.

 2. castanyer.angel ha dit:

  Conec catòlics sincers,gent formada i intel·ligent amb inqietuds socials. Tanmateix el poder de la fe és tan absolut que els impedeix veure que l’Esglèsia catòlica anys fa que ha triat el seu camp. I en aquest camp hi caben les benediccions als Pinochet i els Franco ino hi caben les inqietuds simplement humanesde gent com el capellà valencià Toni Llidó i tants altres.

Leave a Reply