Dues societats diferents

Dues  societat diferents.

Sin título-1No sé si la ubicació del projectat monument als gais davant de la Sagrada família sigui una provocació com s’ha afanyat a denunciar el Partit Popular. Tanmateix,  a París, al jardinet just  al costat de la basílica El Sacré Coeur  de la Butte Montmartre que fou erigida per “expiar “els pecats dels parisencs  sublevats el 1870 durant la ommuna de París” trobem l’estàtua del  Chevalier de la Barre, jove noble acusat de passar davant una processó sense treure’s el barret. “Fou condemnat a mort, a rebre tortura ordinària i extraordinària, a tallar-li el puny i la llengua, a ser decapitat i cremat amb l’exemplar del diccionari filosòfic de  Voltaire clavat al pit, el 1 de juliol de 1766 a  Abbeville”.

Els francesos no consideren la ubicació del seu monument al costat del Sacré Coeur cap provocació sinó una manifestació del dret a la pluralitat.

One Response to “Dues societats diferents”

 1. Enric Benages ha dit:

  Benvolgut amic,
  Si, ja torno del silenci…
  A proposit de les reaccions originades per l’eventual instal·lació del monument en questió, recordo que també n’hi varen haver per l’estatua de Neptú davant l’esglesia de la Mercé. No sé si Neptú era gai… no calia, només que es posi en dubte el poder de l’esglèsia catòlica per mantenir-se per damunt de decisions fora de la seva jurisdicció, hi haurà queixa i clam d’anatema.
  Aquest és un pais que em costa de qualificar. Entre prudent, respectuós o mesell…no em decideixo.
  Ho sento però algú ho havia de dir (com diu aquell…)

Leave a Reply