El Consistori de Lleida contra el burka

2796-62660-a-burkasegonsHoussein Kuiten, portaveu de la mesquita del carrer nord de la capital del Segre, a Lleida no hi ha dones amb burka i només sis porten el nicab. Si aquestes xifres donades Per un representant  del discurs radical safista contrari a la prohibició són exactes, sembla que no hi havia urgència a muntar un ple per debatre i menys per prohibir aquestes peces de vestir.

El que passa és que en aquest tema, com en tants altres, molta gent juga a la confusió i els polítics i  els media no són els últims a promoure aquesta interessada confusió. D’entrada no té res a veure cobrir-se el cabell amb un vel com s’ha prohibit a una alumna en un col·legi de la Comunitat de Madrid d’Esperanza Aguirre i sostreure  el rostre a la vista de tothom darrere el burka o el sicab. Algú pot objectar: sí, existeix un lligam entre els dos actes,  el seu orígen religiós, que per cert, veus autoritzades islamistes neguen que siguin manaments del coran.

I pel que fa a la confusió de la que parlavem, aquesta  no ve dels islamistes, ve dels nostres polítics, ja siguin del PP, de CiU i inclòs d’esquerra, que tenen en comú el seu catolicisme i que es debaten entre prohibir els signess religiosos a les aules i aplicar a tots(!) els principis  de convivència d’una societat laica. Així mateix, dubtem de la motivació religiosa de molts musulmans homes quan llegim d’una persona que resideix a València, i la seva dona porta mocador,  comentaris com aquest: “ Jo vull que la dona estigui tapadeta al carrer i sexi a casa, vull que estigui guapa per mi sol, no que s’arregli per sortir i després torni lletja. Aquest comentari no impedeix a aquest individu afegir tot seguit que les dones que porten el vel integral se’l posen per voluntat pròpia. No es necessita escoltar avui un musulmà per haver sentit tan sols fa quatre dies aquests arguments en boca de catòlics, apostòlics  i romans , honorables pares de família de casa nostra. I encara no podríem jurar que no en quedin alguns.

El que és cert és  que els homes musulmans reben més malament que les dones la prohibició.

I que  associacions laiques d’immigrants celebren  les restriccions de Lleida.

la primera línia de conducta a mantenir en aquest temes és tractar per igual totes les religions. I aquest tractament passa per aplicar de cara a la convivència, els principis d’una societat laïca.  Al menys les esquerres, oblidant-se d’interessos electorals ho haurien de tenir molt clar.

3 Responses to “El Consistori de Lleida contra el burka”

 1. Miquel ha dit:

  A mi m’ha paregut que en aquest tema alguns han volgut córrer més que la pólvora. Encara no havien sentit campanes i ja estaven presentant mocions als ajuntaments… Us he fixat? Quin escàndol! Una dona tota tapada pel carrer!!

  Sí, d’acord, a mi també em sembla al·lucinant que una dona (o un home) vaja tota tapada i que només se li vegen els ulls per un filet. Clar que darrere d’això hi ha prejudicis culturals masclistes! Home, a qui volen enganyar! Ara bé, que aqueixa postura la defensen els sectors integristes, no significa que tota una religió la vulga imposar…

  Jo encara veig monges pel carrer ben tapades… Per cert, els monjos d’ací no van tan tapadets. Diferenciació religiosa per gèneres? I tant! I la meua àvia sempre duia mocador i el meu avi no. Doncs clar que són patrons culturals hereus del masclisme! També al·lucine de què els nostres conveïns tradicionalment conservadors són els que ara posen el crit al cel… Què passa, que ells (i elles) no ixen a les processons de Setmana Santa davall les caperulles i només se’ls veuen dos forats per als ulls? Què haurem de fer, prohibir les processons on no es veuen les cares? Prohibir les caperulles? Prohibir les religions? Prohibir l’islam i declarar única religió vertadera el catolicisme? Prohibir els immigrants? Prohibir que els immigrants isquen de casa després de què ens facen la feina, perquè fan lleig pel carrer?

  Què hi ha darrere de tot açò? Por… Sempre por a tot el que no coneixem… Potser també hi ha por als pobres? Doncs, per si algú no ho sabia, lamentablement, en són majoria al món.

 2. Àngel Castanyer ha dit:

  Miquel, Algú ens haurà d’explicar per què els qui estimem el nostre país, respectem i parlem la nostra llengua, intentem comprendre als que venen a buscar-s’hi el pa fent les feines mal pagades que ningú vol, hem de tenir al davant nostre una colla d’indocumentats racistes que fa quatre dies aixecaven gustosament el bras, allargaven les mànegues i les faldilles a les seues dones i filles i els hi posaven peineta i mantellina a les processons, i alguns d’ells, i encara avui, es maten per treure a passejar les andes i, com tu dius, “ixen a les processons de Setmana Santa davall les caperulles i només se’ls veuen dos forats per als ulls?”
  Però nosaltres a la nostra: posar-los l’espill de les seues incoherències davant la cara i intentar no caure en les seues contradiccions.

 3. castanyer Àngel ha dit:

  Miquel: tens raó, davant de tot això hi ha la por a tot el que no coneixem. Nosaltres però: prohibit, prohibir! Pel que fa a les religions, respecte a totes perquè són uns sentiments personals. La solució de la convivència existeix: un país laïc!

Leave a Reply