EL PRESIDENT LLUÍS COMPANYS, un crim contra Catalunya

lluis-companys

El 15 d’Octubre de 1940, ara fa 70 anys fou afusellat a Barcelona, al fossar de Santa Eulàlia de Montjuïc Lluís Companys, l’únic president democràticament elegit assassinat a Europa pel feixisme .  Refugiat a França al finalitzar la guerra fou arrestat per la Gestapo alemana, entregat a Franco, torturat i afusellat lendemà  d’una parodia de procés.  Els hereus ideològics del franquisme pensen que reivindicar l’anulació  del simulacre de procès   és mirar el passat! Ernest Benach, president del Parlament ha declarat:  “Espanya és una gran  nació , hauria de demanar perdó”.

Jo  no sé siEspanya és una gran  nació, sempre n’he tingut els meus dubtes. I desprès de la transició a la democrcràcia les reticències de l’Estat espanyol a afrontar el seu passat com  han fet Alemanya, Chile o Argentina no fa més que confirmar els  meus dubtes.

A través la figura de Lluís Companys es rehabilitaria la memòria   de totes les víctimes per defensar la legalitat republicana,  i,  junt amb la recuperació dels  desapareguts es podria tancar la ferida  d’aquella tragèdia avui encara oberta la través les  famílies de les víctimes.

Leave a Reply