El tràfec de nadons durant el franquisme

caidosEspanya ha estat i és és una vergonya i no hi ha manera que el Partit Popular condemni el Franquisme!

A les meves memòries publicades el 2003 vaig poder escriure:

“Franco va utilitzar els presos i les preses polítics per reconstruir llocs i monuments emblemàtics o erigir-ne a la seva glòria com el “Valle de los Caidos”, de la mateixa manera que  l’Alemanya nazi instituiria el treball forçat dels presoners.

A Espanya es venien joguines i roba  realitzada per presos i preses polítics en un sistema on tot era benefici per a l’empresari. A Alemanya les grans empreses que s’havien aprofitat de la ma d’obra deportada van estar reprovades per l’opinió mundial i condemnades a fortes indemnitzacions una vegada restablerta la pau. Aquí, silenci total.

Pitjor encara:  durant,  i un cop finalitzada la guerra civil, el franquisme no va dubtar a separar els nens petits de les mares empresonades o condemnades a mort i adjudicar-los documentació falça -com també ho van fer amb els  “nens de la guerra”-  per dificultar que els poguessin retrobar les seves famílies i poder fomentar adopcions il·legals. seixanta anys desprès s’han trobat documents de l’època que pretenen justificar aquests crims al·legant que els rojos eren uns pervertits criminals i que calia salvar els propis fills de la seva influència nefasta; i això tot i que  en certs casos ja ni calia sostreure’ls de la influència del pare o de la mare perquè els havien afusellats. El general Videla i la seva camarilla, a l’Argentina dels anys setanta, van horroritzar el món amb crims de la mateixa espècie i resulta que el franquisme  n’havia estat el precursor amb el propòsit declarat de criar els fills dels “rojos” dintre de la Santa Església i los principios del Movimiento, i la societat espanyola ha hagut de dormir durant més de seixanta anys amb aquests “cadàvers sota el llit”. Els valors dels vençuts. De Foios a París passant per Barcelona. (Pagès editors 2003.)

És cert que a Espanya el final de la guerra civil no va ser la pau, va ser la “Victoria” de mig país contra l’altre mig!”

Avui però, el crim dels nadons robats veu de nou la llum  per l’entrega per part de l’Associació Nacional dels afectats per Adopcions irregulars (Anadir)  a la Fiscalia General de l’Estat de 261 casos de tràfec de sers humans denunciats a tot Espanya entre els anys 50 i 80 (dels quals més d’una cinquantena a Catalunya)  sense comptar  600 casos més acumulats en llista d’espera.

la trama corrupta de metges, funcionaris, capellans, monges,  infermeres, enterradors i intermediaris no es va poder aturar de sobte a la transició com va passar també amb el GAL 1; solament quan el govern de Felipe González va promulgar una nova llei d’adopció. És evident que avui  la premsa posa l’accent sobre els casos més recents denunciats però  l’origen del crim  del negoci del tràfec de nadons  es situa durant  guerra i primers anys del franquisme quan moltes mares republicanes presoneres van ser desposseïdes dels seus fills tal  com hem indicat .

1. Els Grups Antiterroristes d’Alliberament van ser responsables de la mort de 23 persones i d’una trama de corrupció generalitzada basada en els fons reservats del Ministeri de l’Interior Les seves accions criminals es dirigiren contra l’organització armada ETA, militants de l’esquerra abertzale o ecologistes, i ciutadans francesos sense adscripció política coneguda.

2 Responses to “El tràfec de nadons durant el franquisme”

  1. Enric Benages ha dit:

    Amic Àngel,

    Tot just fa quatre dies varen treure el monument franquista de Diagonal/Pg. de Gracia.
    Vergonya,cavallers, vergonya!

  2. Àngel Castanyer ha dit:

    Va ser tan gran el genocidi franquista que era necessàri que desaparegués tota una generació!i encara tremolen alguns.

Leave a Reply