Homenatge a Romà Planas i Miró

L’any 2010, en concret el dia 6 de setembre, es van acomplir 15 anys del traspàs de Romà Planas i Miró. En Romà vas ser alcalde de la Roca del Vallès, secretari personal del president Tarradelles, director general d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, cap de gabinet del president de la Diputació de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya.

Els companys de l’agrupació socialista de La Roca del Vallès hem volgut, amb motiu d’aquest aniversari, recordar la persona de Romà Planas, la seva manera d’entendre la política com “el tracte de les persones”, els seus principis d’actuació al servei de l’interès general, la seva bonhomia i el seu inconformisme que tants records i alguns d’ells tan intensos va deixar a la nostra agrupació.

Hem preparat, amb més il·lusió que mitjans, un vídeo en el que intentem expressar què va significar per nosaltres en Romà i hem organitzat una taula rodona, moderada per l’historiador i editor local, Francesc Garcia Lorenzana, en la que hi participarà Raimon Obiols, amic personal d’en Romà, i nosaltres mateixos per glosar la manera que ell tenia d’entendre l’acció política. Aquest mateix dia, en l’acte que es celebrarà al centre cultural de La Roca del Vallès, el proper divendres 4 de febrer a les 19h., visionarem l’esmentat vídeo.

Pretenem que el record del llegat de Romà Planas ens serveixi per refermar els nostres principis a favor d’una manera d’entendre la política com a servei públic, exercit en coherència amb els principis personals, de forma ètica i honrada, i al servei dels ciutadans. Una manera d’entendre la

política, en fi, com a “tracte de les persones”

en paraules del propi Romà.

Ens plauria molt que ens acompanyessis aquest divendres.

Miquel Estapé                                      Salvador Illa President del PSC de La Roca               Primer secretari del PSC de La Roca

planasinvitacio

Leave a Reply