Els rèdits de la corrupció en el cas Gürtel

AguirreCampsEl secretari general dels socialistes de Madrid, Tomás Gómez, considera que Esperanza Aguirre, malgrat el gest d’haver acceptat  la sortida del seu grup parlamentari de tres imputats en el cas Gürtel, està “tocada” directament per la trama. I s’indigna, amb raó, que es valori positivament el que considera una habilitat tàctica de la presidenta susceptible de produir-li rèdits polítics. Sobre el fet que això pugui passar creu que de moment el fenomen només s’observa més enllà de les nostres fronteres.

Subscric totalment les seves inquietuds però, malauradament s’equivoca quan diu -per correcció política- que cal mirar més enllà de les nostres fronteres per veure premiar la corrupció. No cal que miri tan lluny -ja que suposo que parla de les fronteres de l’Estat- solament ha d’observar més enllà de les fronteres de la seva Comunidad de Madrid.

Al País Valencià la corrupció, ara per ara, no castiga els seus dirigents, al contrari sembla que els estigui encumbrando que es diu en castellà. La pèrdua (?) dels càrrecs de secretari del PPV i de portaveu del grup parlamentari de Ricardo Costa, i per part de la Justícia, la certificació d’haver mentit públicament el president de la Generalitat Francisco Camps dient que ell “es paga els seus vestits!”[1] no semblen afectar el vot dels valencians. Si a Madrid, on 66% dels ciutadans creu en la corrupció dels seus dirigents, el secretari dels socialistes té por que continuen donant-los suport amb els seus vots, al País Valencià és una certesa i les enquestes senyalen que el PP, no és que guanyarà, és que traurà majoria absoluta!

Com això és humiliant per la dignitat del poble valencià i com a més soc optimista, vull creure que això no passarà. Que els valencians tornem a votar a aquesta colla d’amiguitos del alma no pot passar, i a més -com deia aquell- és impossible. I qui digui que solament és una manifestació voluntarista per part meua segur que… no va gens desencaminat!


[1] Una altra cosa és que la justícia encara no hagi pogut lligar aquest fet als contractes rebuts per Orange Market. Però tot apunta que podrà provar la corrupció per d’altres víes i que els vestits són solament la punta de l’iceberg

Leave a Reply