La racionalitat s’obre camí

mercadona-1El president Montilla ha rebut al Palau de la Generalitat Juan Roig, president de Mercadona, la cadena valenciana de supermercats líder a Espanya.

La reunió ha servit, segons fonts de la firma, per confirmar “l’aposta per Catalunya com a mercat estratègic”. Actualment Mercadona té 144 supermercats a Catalunya amb una plantilla de 8400 persones i la previsió és ampliar-la a 12.400 empleats. Està previst la construcció d’un nou centre en distribució.

I la casualitat ha volgut que aquesta excel·lent notícia sobre el dinamisme valencià en el sector agroalimentari i les bones relacions que haurien d’existir entre el País Valencià i Catalunya, hagi coincidit amb l’anunci de l’imminent tancament del repetidor de televisió que fa arribar la senyal de TV3 a la ciutat de València, la comarca de l’Horta i les parts de les comarques de Camp de Morvedre, Camp de Túria, Foia de Bunyol, Ribera Alta i Baixa.

I aquesta obcecació en voler isolar la societat valenciana de la catalana que xoca manifestament amb el dinamisme de sectors econòmics valencians va en contra dels interessos econòmics i culturals del poble valencià  com ho aniria en el cas de voler isolar-se de qualsevol altra societat. La dreta valenciana i els seus dirigents són provincians, en el fons i en les seves manifestacions, són sucursalistes respecte a Madrid i ho comparteixen to -fins les xarxes corruptes! No dubten en ocultar el seu provincianisme al poble, acusant els seus adversaris polítics de sucursalistes però respecte a Catalunya! Ens tenen acostumats en tots els camps a defensar-se atacant; en el de la corrupció, si fa falta, ataquen fins les mateixes institucions de l’Estat. I una part de la societat valenciana ha caigut en la trampa. No hi ha més contradicció i esquizofrènia que la solemnitat amb la qual es reverencia la figura del rei català En Jaume I i aquesta fòbia als seus veïns d’una irracionalitat malaltissa. Una actitud que solament pretén mantenir per part de la dreta valenciana la seva vocació centrípeta pel que fa a  Madrid. I quan més castellanitzats estan, més defensors són del dialecto valenciano encara que ni el parlin, i més secessionistes de la llengua són.

Esperem per un temps no massa llunyà el despertar del poble valencià. De moment celebrem l’encontre de l’empresari Juan Roig, president d’una de les firmes més importants d’Espanya en el seu sector, amb el president de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply