Esport o política?

Hi ha gent que nega o rebutja la política i generalment és la qui més en fa. El darrer exemple el tenim en el refús de reconeixement internacional de la selecció catalana de rugbi.

La Federació Catalana de Rugbi (FCR) demanava la seva admissió a la Federació Internacional de Rugbi Amateur (FIRA) i el tribunal de Primera Instància de París, ciutat seu de la Federació Internacional, amb la intervenció de la Federació Espanyola s´ha pronunciat en contra de la demanda.

I el que, al meu entendre, no es pot ignorar per poder fer-se una opinió vàlida, és que la FCR havia estat, amb 12 federacions d´altres països, l´any 1934, membre fundador de la FIRA la qual, posteriorment, va admetre la federació espanyola. I que va ser el 1941, amb el franquisme triomfant, que foren prohibides totes les federacions no espanyoles.

La Federació Espanyola de Rugby ha intervingut en el procés argumentant i emparant-se, es vulgui o no, amb actuacions del règim franquista, com no deixen de fer altres federacions, el Comitè Olímpic Espanyol i el mateix Consell Superior d´Esports.

Es pot estar en pro o en contra, per raons polítiques o esportives, del reconeixement a nivell internacional de les seleccions catalanes; actualment hi ha 15 modalitats reconegudes que van del patinatge al futbol sala.

El que no es pot fer es defensar una posició ignorant certs fets, com sovint alguns fan en política quan s´obliden de la història perquè la ignoren o bé perquè els convé.

Leave a Reply