Evolució

L’Organització per  la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha  avaluat el nivell educatiu dels estudiants de 15 anys en  65 països i acaba d’entregar el seu informe.  Espanya en el seu conjunt, es situa  per sota de la mitjana de la OCDE en les tres matèries que comporta l’ avaluació , comprensió lectora,  competència matemàtica i competència científica. Catalunya supera  la mitjana en cada un dels els tres cassos i pel que fa a comprensió lectora  ocupa la tercera posició en el conjunt de les  comunitats de l’Estat. Per cert desconeixem  per què no hi figuren les dades del País Valencià. Estan més preocupats en sabotejar Educació per la ciutadania  impartint-la en angles  que de participar en aquesta avaluació internacional.

D’aquestes dades   el diari ELPaís també destaca  que Catalunya supera  la mitja espanyola i iguala els resultats de la OCDE situant-se just darrere països com Alemanya, Suècia o  EUA però però davant  Irlanda França o Dinamarca.  Nosaltres només senyalarem un fet molt important a Catalunya  . L’informe Pisa demostra   -cosa que no fa la premsa- que la immersió lingüística no solament no penalitza els alumnes a Catalunya   sinó que la pràctica de les dues llengües pot constituir àdhuc un plus. Aquells ciutadans o partits contraris  a la immersió  només ho poden  justificar pel seu dret de conquesta sobre el territori català. El seu nacionalisme espanyol els impedeix valorar que la seva llengua no corre cap perill, al contrari del català que solament amb la imersió a l’escola   es pot defensar i evitar de desaparèixer.

Però  a la veritat és que cansa a aquestes alçades el haver d’estar defensant-se de constants atacs a a la llengua i d’una infinitat de d’actituds de la societat i la premsa espspanyola en general amb detalls insignificants tan intranscendents  com la pilota d’or a Xavi o a   Iniesta. la societat catalana  cada cop n’és més conscient i  poc disposada a continuar aguantar-ho . L’explicació dels resultats de les darreres eleccions autonòmiques pot ser fruit d’aquest cansament que no han sabut o pogut veure els dirigents d’un partit com el PSC més atents a comptar els vots dels militants a les seves agrupacions que escoltar la evolució que es constata en els seus votants.

Leave a Reply