La “notícia”

La Cambra de Comerç de Barcelona i el seu president Miquel Valls fan causa comuna amb el govern perquè Catalunya obtingui el model de finançament que necessita i que no és altre, segons el president de la Cambra, que el que proposa la Generalitat.

En les seves declaracions Miquel Valls va expressar dues idees clau. Va reclamar als socis del tripartit “una imatge d´unitat davant Espanya” i va defensar el president José Montilla fent remarcar la seva contundència a l´hora de negociar amb el Govern central: “Recolzar el president Montilla és prioritari per a l´economia catalana”.

La primera idea expressada i que fa referència al comportament no sempre ortodoxe dels socis del govern té unes connotacions negatives. La segona -que l´empresariat reconegui el paper que està jugant el president en la defensa dels interessos de Catalunya- és positiva; a més, donat la concepció que tenen alguns periodistes de la política, hauria de ser ” notícia” veure un president socialista i una part de l´empresariat d’accord amb el que s’ha de fer.

És evident que en un resum televisiu no es pot posar tot. Quina de les dues idees expressades pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona -la negativa o la positiva- va donar TV3 a les notícies de migdia del dimecres 23? No falla, la negativa, la que fa reserves sobre la unitat del tripartit. L´altra, la positiva i, segons els cànons del periodisme, la que hauria de ser més “notícia”, l´hem hagut de llegir a la premsa.

Poden canviar les direccions que, de moment, tot segueix igual a TV3.

Leave a Reply