La república bananera valenciana

Un dia qualsevol a la premsa valenciana.

Educació

El govern del PP valencià, contrari a l´assignatura Educació per la ciutadania, no ha trobat millor manera d´oposar-s´hi que decretar que s´ha d´impartir en llengua anglesa i ha emès una ordre que permet a les famílies objectores no cursar l´assignatura de forma presencial, tutelar el temari dels seus fills i a més ser avaluats de manera distinta a la resta de matèries Que què? No importa que aquesta posició pugui vulnerar varis decrets.

Però per sort, en aquest cas ha hagut reacció per part del cos ensenyant. Els directors d´institut de la província de València han acordat exigir a la Generalitat que “firmi per escrit una garantía jurídica de que impartir la assignatura d´Educació per la ciutadania en anglès no vulnera el dret dels usuaris a rebre aquesta assignatura en una de les dues llengües oficials reconegudes oficialment” i també exigeixen “la mateixa garantia de que, a l´oferir l´opció B d´avaluació d´aquesta matèria, no incompleixen ninguna norma de rang superior”.

La resposta del Conseller d´Educació, Alejandro Font de Mora (Font de Mora, un cognom tan bonic, no l´avergonyeix, Don Alejandro?) no s’ha fet esperar i immediatament ha amenaçat de deixar “sense plaça i sou “ als docents que s´adhereixin a la campanya de “desobediència civil”.

Són els docents, no els pares carques els incivils! Quan els convé, les lleis “del gobierno de la nación” no són “nacionales” i en lloc de recórrer-les quan les troben injustes, editen ordres que les anul·len o les desvirtuen!

Sindic de Greuges

Vint-i-quatre hores després de la publicació al Bolletí Oficial de les Corts valencianes (BOCV) de la nova reforma del Reglament d´Organització i Funcionament del Síndic de Greuges, el segon adjunt de la Sindicatura Carlos Morenilla s´ha autoproclamat defensor del poble de la Comunidad Valenciana a través d´un simple comunicat: “Ante el interés suscitado por algunos medios de comunicación en conocer la actual situación del Síndic de Greuges de la Comunidad Valenciana (“¦) Don Carlos Morenilla Jiménez comunica que: a fecha de hoy asume el desempeño, en funciones, del cargo de Síndic de Greuges de la Comunidad Valenciana con plenitud de facultades”.

Àngel Luna, portantveu socialista a les Corts ha recordat que “en un Estat de dret els càrrecs polítics o administratius s´ocupen en virtut d´un nomenament (“¦). Els únics que assumeixen els càrrecs en virtut d´una decisió pròpia són els colpistes. Qui firmarà el nomenament de Morenilla en el DOCV o el BOCV? Ningú?”

Urbanisme

En La Vila Joiosa, un poble d´Alacant, comencen en 1999 les obres de l´Atrium Beach, un luxós hotel amb llicència per deu plantes i 1400 habitacions.

En setembre de 2003, dos accidents laborals destapen que el complex tenia 22 plantes i 2000 habitacions que estaven fora d´ordenació.

El conseller de Territori, Rafael Blasco del PP anuncia una sanció exemplar i en setembre de 2004, el Consell acorda multar el promotor amb 12 milions d´euros y il·legalitzar l´excés d´obra.

En agost de 2005, el govern municipal, també del PP, aprova la sanció que recull la multa i la demolició de 15.000 dels 53.000 metros quadrats d´excés d´obra.

Fins aquí, de cara a la galeria, una actitud modèlica. Ara bé, per sota ma, la realitat és tota una altra.

La resolució del primer i únic expedient va ser comunicada fora del termini legal de sis mesos. Aquest fet ha dut al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) a donar la raó a la promotora del complex per defectes de forma i ha declarat nul·la la sanció.

El més significatiu és que l´ajuntament i el Consell, les dues institucions en mans del PP, van disposar de tres anys durant els quals podien -la comunicació del primer expedient havent esta realitzada fora dels sis mesos legals de temps- obrir tants expedients per infracció urbanística de la mateixa vigència de sis mesos com hagués calgut, i evitar així el que finalment ha passat. No ho van fer.

Han deixat passar els quatre anys de vigència que tenen les infraccions urbanístiques abans de prescriure definitivament i que no es pugui actuar legalment.

En saben molt aquesta gent! Al seu costat els demés corruptes semblen aprenents!

Justícia

Per enèsima vegada ha tornat a quedar-se sense cobrir la plaça del titular del Jutjat número 1 de Nules que instrueix la causa oberta contra el president del PP de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, per possibles delictes contra l´Administració pública i frau fiscal!

Leave a Reply