L’eix mediterrani… per fi?

eje_ferroviario_de_mercanciasDesprès que el president Maragall en parlés, quan de temps perdut entre uns i altres! I no cal dir, per part  de l’irresponsable Partit Popular valencià.

Les dues cambres, la de València i la de Barcelona, junt amb industrials ha arribat a la conclusió que l’eix compta amb una excel·lent tassa de retorn de la inversió, un 11%. Neix en Algeciras i arriba fins a Port-Bou. Tindria una plataforma de doble via exclusiva per a mercanciesamb conexions amb els diferents ports. I més enllà de la frontera francesa arribaria pràcticament fins a Estonia. és a dir que posa nen contacte dos continents com són Europa i Àfrica. El ministre de foment Blanco ha assegurat que l’eix entrarà dintre de la revisió de xarxes transeuropees.Concentra el 40% de l’economia espanyola  i uniria  els diferents ports de l’eix que moven 60% del tràfec marítim espanyol  i la zona geogràfica que travesa rep a més una quarta part del capital estranger que desembarca en Espanya.

El Dvant d’aquestes xifres que parlen per si sole allò que no s’enten és que hagin hagut reticències de caràcter polític perquè uniales estructures del Pais Valencià i de Catalunya, sobretot per part de PP valencià.

Leave a Reply