Les martingales dialèctiques de la dreta

Els objectius de la dreta, tant en el camp econòmic com en el dels drets individuals i col·lectius, són restrictius per als interessos de la immensa majoria de la ciutadania i òbviament el PP sap que electoralment són negatius, contràriament als de l´esquerra. És per això que els seus trucs per tergiversar i ocultar els seus objectius reeals sempre han estat presents en el seu discurs. I és evident que la dreta juga amb el fet que la gent, en la seva vida quotidiana, té altres coses millors a fer que passar el temps a descobrir les seves martingales. I estem condemnats, com Sísif, a un etern recomençament.

Intentarem desmuntar aquestes martingales amb l´exemple -n´hi ha infinitat- d´unes declaracions del candidat del PP Jaime Mayor Oreja a les Eleccions Europees del dia 7.

Desprès d´un colp d´Estat militar que va acabar en Guerra Civil i desprès de quaranta anys d’una dictadura que ni el senyor Mayor Oreja ni els seus correligionaris encara avui no han condemnat, és de justícia i el deure de tot governant en democràcia restablir l´equilibri necessari recuperant el respecte a la forma de pensar i els drets del sector de la ciutadania que va ser vençuda de manera iniqua. I recórrer aquest camí és fa forçosament en sentit contrari; i la democràcia necessita més temps per desfer el camí anteriorment recorregut per un Cop d’Estat i un règim dictatorial de quatre dècades de durada. O no ha votat el PP, en nom de les personals conviccions de la seva gent -aquí i a Europa- en contra de pràcticament totes les lleis que ampliaven els drets -que no obligacions!- del conjunt de la ciutadania?

A la reparació de les injustícies de les víctimes del franquisme per exemple o al restabliment -que no imposició, insistim!- de drets individuals i col·lectius, Mayor Oreja -que tot el que estem dient ho sap tan bé com vostè i jo- oposa: “La Constitución, la idea de que no hay dos Españas enfrentadas, es nuestra principal aportación en el ámbito de derechos y libertades. Ustedes hacen el recorrido contrario.” Elemental, Mr. Watson! I vostès l´intent de mantenir el statu quo franquista en tots els àmbits des del primer dia de la transició.

Totes les llengües espanyoles, diferents del castellà, no és que foren maltractades, és que foren prohibides, i avui quan no hi ha un sol ciutadà indefens davant la llei, Mayor Oreja i els seus es despengen amb “Nos corresponde defender la libertad real: la de los comerciantes para que rotulen como quieran, la de educar a los hijos en la lengua que se quiera, la libertad de conciencia de farmacéuticos y médicos… La libertad es el principal valor.”

Jo no sé vostès, però davant d´aquestes actituds he esgotat tots els qualificatius i només em queda aquest bloc i el meu vot per intentar barrar el pas a tanta ignomíniosa hipocresia.

Perdonin, acabo d’adonar-me que no havia esgotat del tot els qualificatius, encara em quedava aquesta darrera expressió!

Leave a Reply