L’hora de la veritat

Fotos de Playa de Orihuela
Esta foto de Playa de Orihuela es cortesía de TripAdvisor

Des del 1987 fins El 2011, el municipi d’Orihuela ha estat governat per AP primer i el PP desprès.

El juny del 2011 arribà al poder un tripartit format pels Verds que detenen l’alcaldia, el PSPV i el Centro Liberal Renovador.

 

Pobra gent. En quin país creuen que estan?

En a penes uns mesos al govern de la ciutat s’han atacat a la gestió urbanística de 24 anys de domini de la dreta. I segur que a les properes eleccions aquests ingenus pretendran ser reelegits!

No han tingut altra ocurrència que d’encomanar a una empresa de cartografia de fotografiar pam a pam el terme municipal de 365,44 km2 el quart més gran d’Espanya.

En un primer temps el nou consistori ha xifrat en 8.000 en nombre d’habitatges il·legals en el territori. Actualment la xifra  volta a l’entorn dels 15.000 tot i que l’empresa de cartografia solament ha entregat una tercera part del treball! I  encara s’estan rebent denúncies sobre solars suposadament lliures i on hi ha construccions des de fa anys sense cap constància cadastral.

En els 25 anys successius de govern del PP no s’ha acabat un sol  expedient d’infracció urbanística que arribés al final, a la demolició de l’habitatge il·legal; expedients avui en dia  òbviament beneficiats de prescripció. El PP ha fundat sobre l’urbanisme  la seva clientela electoral.

Fins aquí estem parlant  del municipi d’Orihuela i únicament d’urbanisme.

Però la sala del Civil i del Penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià acaba de fer-se càrrec  de la investigació que implica a Rafael Blasco, portaveu parlamentari del PP pel frau de les ajudes de la Generalitat a la cooperació i al desenvolupament. Aquest és el quart cas obert en el TSJ per corrupció que afecta a càrrecs del PP valencià si comptem  tres assumptes més derivats del cas Gürtel: pressumpte delicte electoral del PP pel finançament irregular de les campanyes municipal i autonòmica del 2007, un suposat delicte per les eleccions generals de la campanya del 2008 i delictes de prevaricació i suborn en la contractació dels pavellons de la Generalitat en la fira Fitur amb la empresa de la trama de corrupció Orange Market entre 2005 2009. I encara poden arribar al TSJ dos escàndols més del PP: les comissions il·legals obtingudes de RTVV per la trama Gürtel de sonorització i retransmissió de la visita del Papa a València el 2006, i la part del cas Brugal referent al Pla General d’Ordenació Urbana d’Alacant amb la implicació de la alcaldessa de la ciutat Sonia Castedo i el seu antecessor Luis Díaz Alperi, tots dos diputats autonòmics del PP.

La justícia arriva tard però arriva. En tot cas, això cal esperar.

Leave a Reply