Grafitero de 72 anys contra el franquisme

José Gallego, jubilat, el juliol del 2009, i d’ençà, en dues ocasions va demanar a l’alcaldessa d’Aspe, del PP que retirés els símbols franquistes del municipi. Passà la legislatura i no feu re, Entraren a governar junts el PSOE i IU i  tampoc s’immutaren. Fins que, diu l’home, “me cansé”.

Va transportar ell mateix una escala i la policia el pillà in fraganti cobrint amb un esprai les plaques franquistes que ningú havia tret de la paret de l’església del seu poble . No és aquesta, diu orgullós, la seva única acció, també va cobrir la placa del general Moscardó d’un col·legi. Actualment està imputat per un delicte  contra el “patrimoni històric i cultural! I li poden caure d‘un a tres anys de presó i potser pagar els danys. El bon home diu que ell no és ni un heroi no un justicier , que tota la vida ha sigut un home discret, fins i tot gris. I ara, al poble, revolucionat, uns el feliciten i uns altres el tracten de “rojo”!Tanmateix diu, m’alegre d’haver fet el que he fet, Afiliat des del 1974 al se sent un poc traït. No entén que ara, l’alcalde socialista no apliqui una llei que aprovà el govern socialista. Li tenen por a l’Església, sentència.

I en efecte per mi, el més trist d’aquesta història no és que el PP no fera res sinó que des del govern municipal PSOE o IU  no s’atrevessin a tocar les plaques. I la confirmació d’aquesta por la tenim amb la imatge que il·lustra aquest text: les plaques franquistes estan a la paret de l’esgésia d’Aspe amparades per la creu. I en aquest país, aconfessional, ningú s’atreveix  a fer complir la llei a l’Església.

Els immigrants miserables poden no tenir assistència mèdica  però ningú pensa, i el govern Popular menys que nigú, retirar-la cobertura als capellans o fer-los pagar les cotitzacions a la Seguretat Social que mai han abonat!

Leave a Reply