Lorca Machado

LorcaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Machado va escriure “Castilla miserable , ayer dominadora, envuelta en sus andrajos, deprecia cuanto ignora”.

El que no savia Machado és que desprès de la Gerra Civil, en plena democràcia en un llibre de text de l’editorial Anaya explicarien la seva mort amb aquests termes: “Más tarde le nombraron miembro de la Real Academia Española. ¿Sabeis que en este lugar solo pueden estar los esce¡ritores?” Antonio Machado lo era. Pasados unos años se fue a Francia con su família. Allí vivió hasta su muerte.

Com escriu Sebastià Zamora en un article a l’Ara “ Es veu que Machado hi va anar de vacances a Colliure i no exiliat  d’un país en guerra que no volia ments brillants com la seva”.

 

Per si no fora poc, al mateix llibre, també podem trobar la mort de Garcia Lorca: “Poco después de terminar su última obra de teatro ‘La casa de Bernarda Alba, Federico murió, cerca de su pueblo, durante la guerra en España. No diu cap mentida: Lorca va morir prop de Fuentevaqueros als inicis de la Guerra Civil. Llàstima que no especifiquin que  ho va fer a la vorera d’un camí com precisa Sebastià Zamora sinó, cosit a trets per un escamot de feixistes que no van estar de comunicar-li que l’assassinarien per ‘ rojo i maricon”, i que encara avui no hi ha hagut manera de localitzar les restes de qui va ser  un dels poetes més importants de la literatura española.

Leave a Reply