Mai res està definitivament perdut

racismeEl titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número u de Montcada (País Valencià) Joaquim Bosch, ha condemnat un individu, autor d´insults xenòfobs, a 480‚¬ de multa i 1.000 ‚¬ d´indemnització a la víctima. No sé si és molt o poc per un delicte com aquest però tal com van les coses al País Valencià ens en hem de felicitar.

L´autor dels insults és un pare de família capaç de dir-li a la mare d´una nena coses com aquestes: ¿Porqué no coges a tu hija, que está agobiando a la mía? ¿O quieres que te dé un par de hostias? I entre altres improperis “india de mierda”, “vete a tu puto país”, “en España hay que seguir unas reglas, inmigrante de mierda”.

La immigrant, d´origen equatorià esclatà en un plor. Arriba el seu marit, professor d´institut i l´energumen els llençà a tots dos: “Iros a vuestro puto país, inmigrantes de mierda”.

Pura misèria moral que et fa dubtar de la condició humana.

Però el que no devia esperar l´agressor és l´actitud del marit que li va respondre en la nostra llengua compartida: “Soc valencià i la meua dona, els meus fills i tu tenim el mateix dret d´estar ac픝.

I creieu-me; en les circumstancies actuals, que algú doni una lliçó de saber estar i de civisme, i que a més ho faci en valencià quan per aquestes contrades tot està orientat per fer perdre a la pròpia llengua el seu ús social, no és que el fet compensi una agressió repugnant, però si que resulta ser un bàlsam que fa pensar que mai res està definitivament perdut.

Leave a Reply