Montilla aguanya la primera batalla al Senat

montillarientSempre  ho he dit i ho vaig escriure el primer dia que Montilla va ser elegit president de la Generalitat de Catalunya. Té ssumit el càrrec.Fins ara tot el que ha anat dient i fent en defensa de l’Estatut que considera un  pacte constitucional entre Catalunya i Espanya ha estat encertat, si bé cal esperar el final del procés sobre el recurs perquè la solució a  adoptar, al meu entendre, no està en el canvi dels consellers interinsdel Tribunal Constitucional com erròniament s”han decantat els partits catalans, sinó sinplement en declarar la incompetència del TC a modificar allò que el poble català ha refrendat. CiU se’n ha adonat  i ara, en lloc  de reconèixer el canvi intervingut en el PSOE que impulsa al Senat   el procés de substituir els magistrats,  i per no reconèixer un èxit de Montilla, el “nacionalisme” d’ArturMas ha preferit lbsentar-se del camp de batalla del Senat a jugar-hi en un discret segon pla. Però sigui el que sigui encara li queda munició a CiUcar allò que el tripartit va consensuar és la reforma de la llei del Tibunal Constitucional que al PSOE li costarà acceptar. I el dubte que em queda és de saber si el consens al qual ens partits catalans han arribat, i en el que està inclos el PSC és una estratègia per guanyar temps i de qui dia passa any empeny.

Dit això , Montilla ha passat amb nota el primer examen, I no solament amb el seu discurs inicial sinó també amb el torn de  rèpliques i en particular a Francisco Granados, el conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid. el cervell dels espies d’Esperanza Aguirre a col·laboradors de l’alcalde Alberto Ruiz Gallardon.

A l’atac de Granados: “Con lo que està cayendiendo ¿de verdad. creen que un catalan se levanta por la mañana y piensa que su principal problema es saber qué pasa con el Estatuto? La resposta de Montillla no es feu esperar: “No sé que pensaran els ciutadans de Catalunya quan s’aixequen pel matí, no tinc espies que m’ho diguin”.

I per acabar diré que vaig poder seguir gran part de la intervenció del President de la Generalitat al Senat a CNN+. La televisió nacional de Catatalunya no va considerar l’esdeveniment prou important, i aquell matí continuà a emetent Els Matinsde cada dia…

Leave a Reply