Moralitat

vaticano_roma2-300x200Amics lectors. A principis del proppassat mes de novembre, un greu problema de salut, -del qual m’estic restablint poc a poc- ha estat la causa de la interrupció d’aquest blog que heu pogut constatar.
Avui, m’és grat intentar reiniciar la seva publicació amb aquesta nota i la reproducció d´uns titulars, que si bé han perdut actualitat, guarden tota la seva capacitat d’indignació.

Citem:
• “abusos sexuals dels bisbes dels USA al seu alumnat”.
• “la jerarquia de l’Església irlandesa implicada en abusos a menors”.

Aquests titulars han donat la volta al món…I NO HA PASSAT RES NI PASSARÀ! Al contrari. A la nostra societat post franquista – i allà on pot – l’Església s’oposa en nom de la seva “moral” als principis democràticament establerts per les societats. I, si en considera la conveniencia, no dubta en beneir guerres civils!

En aquest ordre d’idees. L’actual Papa es prepara a fer Sant a Piu XII, l’amic de Franco, dels dictadors e les potències de l’Eix i l’home del silènci còmplice sobre l’Holocaust.
No, el treball admirable dels missioners i missioneres, en nom de la seva fe, no compensa els efectes de la política vaticana, social i econòmicament ultra conservadora i nefasta.

2 Responses to “Moralitat”

  1. José Munoz Castanyer ha dit:

    Volgut angel,
    estem molt contents de llegir-te de nou. Et desitgem molta salut i que continues escrivint a favor de la justícia i la llibertat, amb la mateixa força que sempre has tingut.
    Paris 15 febrer 2010

  2. acastanyer ha dit:

    Gràcies José pels ànims. I felicitats per fer-ho en la llengua del teu avi.

Leave a Reply