Per ofrenar noves glòries a Espanya…

Això del Partit Popular i especialment al País Valencià, passa -com diuen els castellans- “de castaño oscuro”. Anem per pams.

Tots sabem que les filtracions del cas Gürtel van provenir de les mateixes files del PP. Això no els impedeix acusar el govern de les filtracions o atacar el grup de premsa que publica les declaracions d´un corrupte de la trama que acaba de declarar haver regalat bosses de luxe a l´alcaldesa de València, Rita Barberà. A aquest personatge ni esmentar-lo; atacar i desprestigiar la premsa, el cos nacional de polícia o la magistratura (per cert, majoritàriament conservadora), això sí! El Poder de l´Estat no és legítim mentre no el detenen ells! Així de clar. I si l´Estat de Dret desapareixés com ha succeit tantes vegades al llarg de la història d´aquest país, per aquesta gent millor que millor, sempre han demostrat tenir un solució autoritària de recanvi.

Un altre tema: fa temps que a les Corts Valencianes l´oposició demana la llista dels contractes abusius, molts d´ells fraccionats per poder ser adjudicats a dit a la trama Gürtel. Davant la negativa del PP de proporcionar el llistat, el grup Compromis, a través del diputat Joan Herrera es veu en l´obligació de demanar-lo al Congrès de Diputats a Madrid!

Només en un tema el PP fa prova d´equitat i de justícia. Sí, senyor! Com la presumpció d´innocència és sagrada per imputats com Francisco Camps i Carlos Fabra, que continuen en els seus càrrecs, l´alcalde de Castellò, Alberto Fabra (un altre Fabra!), ha readmés en el cos de la Policia Local a un obscur polícia, vinculat a una xarxa de tràfec de drogues que disposava de laboratoris clandestins de cocaina en la capital de la Plana. Aquest obscur individu s´encontrava en excedència voluntària i va sortir en llibertat el passat mes de març desprès de pagar una fiança de 40.000 euros!

Val a dir que obscur, obscur, ben bé, aquest “policia” no ho és: és el nebot i ex guardaespatlles”¦ del Fabra president de la Diputació!

I desprès de tot això, només pot ser pura coïncidència una altra notícia que el diari Levante del 22/07/2009 posa en portada: La Comunidad Valenciana està a la cabeza de la delincuencia en España. La zona con cobertura de la Guardia Civil registra el 20% de los delitos cometidos.

Com m´ha dit un parent catòlic de dreta que ha votat i continuarà votant el PP: “Però són dels nostres!”

Leave a Reply