Primera xposició de Marie Claire Castanyer a Montségur

Nascuda a París en 1948, Marie Claire Castanyer és una nena de l’exili. Els seus pares refugiats de la dictadura espanyola s’havien’instal·lat a la capital francesa on hi viuran uns trenta nays. Nostalgia del país on no ha nascut o hereua artística del seu pare poeta i pintor o conseqüència de l’accident que li fa perdre quasi totalment la vista a la edat de 4 anys, Marie Claire révèla une grand sensibilitat que  s’expressa en una multitud de facetes de l’activitat creadora: aprèn a cosir i tricotar ella sola, pinta sobre seda, Escriu petites novel·les, fa ceràmica , esculptura i baix relleus . Mare de dos fills, David i Aurèlia, avia d’Evann i Maël, es consagra a la esculptura en la Drôme provençal on ella i el seu marit Gilles s’han instal·lat per passar la seua jubilació. .
El diari francès LA TRIBUNE presenta la seua primera exposició  amb aquests termes:

marie claire journalTocar veure:

havent-la trahit els seus ulls a la edat dels 4 anys, eMarie Claire Castanyer ha posat a l’extremitat  dels seus dits tota la sensibilitat, l’amor, però també una energia, barretja de dolçor i de violència que es manifesta en les seves esculptures i els seus baix relleus exposats a Montségur. No sé per quina magia , tenim la necessitat d’unir els postres ulls a les postres mans, un desitg d’acariciar, de palpar suaument  els seus personatges arrodonits, dolços, els seus monstres picants, rugosos com si ella ens ensenyara que també els nostres dits saven vore. L’exposició ha estat tot un éxit i molts Monsegurians l’han visitat. Anotar a partir del 20 avril , exposició de Mikl (MikaëlRémy). Així com el 25 avril a 20h30 a la biblioteca, lectura de Claude Hortail, “la travesia de la nit” de Geneviève de Gaulle  Anthonioz  i  poemes de la resistència.

marie claire blog

.

Obres exposades:

Don Quichotte 0200

le moine 200 le penseur de MCGC  200La longue dame pressée 200

l'oeil qui nous surveille tous 200

 

 

verge200

 

 

 

 

 

El Quixot      flare                               El pensador deMGC         Dona

 

Lampadaire 200le monde arc en ciel 200poisson doré 200Poisson volant 200rocking chaire 200samovar à tête de licorne 200tortue 200
Une partie de cartes entre amis200
Cerf et clown 4150homme et sa conscience 200

Leave a Reply