Tripijocs a la “Comunidad Valenciana”

Si fem memòria, primer va ser Eduardo Zaplana el qui va reeixir escapolir-se de la Justícia per un formalisme: la gravació on confessava que estava en política “per forrar-se” s’havia obtingut de retruc, sense autorització judicial.

D’esprès ha estat el president de la Diputació de Castelló, l’inefable Carlos Fabara acusat de tràfec d’influències i de delicte fiscal. Des de fa més de cinc anys, manté la Justícia en escac i mat; durant aquest temps, pel jutjat n.1 de Nules hi han passat quatre jutges i el sumari no s’acaba d’instruir!

I ara li toca el torn, ni res més ni gens menys que al President de la Generalitat Valenciana, el Molt ben bé vestit Francisco Camps. Contràriament a Madrid, a València, la defensa dels inculpats del cas Gürtel -el president, el secretari general dels populars valencians, Ricardo Costa, l’ex vicepresident de la Generalitat, Víctor Campos i l’ex cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret– ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la nul·litat de les actuacions realitzades fins a la data pel jutge Baltazar Garzón. Segons els experts, amb poques probabilitats de ser acceptada ja que el Tribunal Superior s’ha declarat competent. Però de moment aquesta maniobra retarda la citació dels quatre implicats que d’aquesta manera -seguint la tàctica de Fabra- guanyen temps.

Sempre he pensat que en democràcia cada país té els dirigents que es mereix. Però voleu dir que els valencians ens mereixem això? Quin mal haurem fet -com diem al meu poble- per haver de suportar dirigents que, a més de ser acusats de corruptes. no tenen la dignitat de fer “mutis pel foro” i es presten a tripijocs degradants? Ja veurem el que passarà en aquest cas també. De moment, el cap del tribunal, Juan Luis de la Rúa és un bon amic del president.

Si la cohort de delinqüents tinguessin tan bons advocats o tanta influència en el món judicial com demostra tenir aquesta gent presumtament corrupta del PP, tot seria diferent.

La Justícia seria més igualitària i, a sobre, s’estalviaríem les presons!

Leave a Reply