Xavier Sardà

sardaE n un article amb humor titulat Jo que sé.., Xavier Sardà prposa a El Periódico  tres solucions  per “fer canvis en la Constitució i superar l’etern conflicte Catalunya-Espanya.

A La primera  proposta mostra  un consultori sentimental a a imatge del programa  d’Elena Francis en temps del franquisme.

La segona proposta consisteix en organitzar un partit d’anada i tornada Barcelona- Madrid que donaria als polítics de Barcelona o Madrid segons qui guanyi la capacitat de donar la solució  definitiva als problemes polítics.Els vencedors  tindrien un temps per anunciar els canvis constitucionals que s’elevaran a rang de disposicions definitives.

I la tercera solució és jugar una partida de paint bal, és a dir una batalla amb escopetes que disparen boles de pintura. I en cas de dubtes, és un membre del Tribunal de la Haia qui els haurà de resoldre. Sardà,amb un gest que es vol de com d’irritació  acaba  afegint “jo que sé…”

Venint d’un humorista com Xavier Sardà és lògic que l’article sigui en clau d’humor. Però trobo altament significatiu que una persona  políticament conscient com Sardà consideri necessàri escriure un article sobre la necessitat de fer canvis a la Carta Magna. Ho consi dero un signe de l’evolució que s’està produint a la societat catalana.In és de lamentar que alguns estiguin més preocupats  en conservar el estatuquo  que a copçar  allò que s’està bellugant a la societat catalana per intentar donar-li la resposta més ajustada.

Leave a Reply