El paper de cadascú

Vicent Parpal, al seu Mail Obert fa un excel·lent article -com quasi sempre; tanmateix, aquest cop, sobre el finançament pense que es precipita. El periodista no es fia de Rodríguez Zapatero que, segons ell, ha enganyat tothom, i fa una pregunta recurrent al conseller Castells i a la ministra Salgado. El que Zapatero ha enganyat tothom -i no que fa el que pot com pensen altres- de tant repetir-ho en alguns sectors, sembla que prengua ja categoria de consigna.

Pregunta Parpal: “Per què el govern espanyol no vol donar cap dada? Hi ha raons tècniques, diuen; però aquestes, dic jo, haurien d’afectar tothom i tots els governs. Hi ha raons polítiques, diuen. No faltaria sinó que no n’hi haguera. Però cap d’aquests arguments no em sembla ni convincent ni recomanable per a justificar tanta opacitat en un sistema democràtic.”

Tot apunta que les necessitats de finançament de Catalunya, donades les circumstàncies, no surten mal parades de la negociació, i la reacció del PP en podria ser una prova. Paciència. Si resulta que no és així, temps tindrem de parlar-ne. Per mi, aquesta precipitació és suspecta. Tot i que el director de Vilaweb trepitja democràticament terreny ferm, considere que la seua exigència de transparència toca fer-la al PP, a l´oposició, que li convé desgastar el govern socialista intentant, en aquest cas, suscitar greuges comparatius entre territoris. De moment, amb aquesta actitud de voler xifres i passar comptes, tot el que s´aconsegueix és no facilitar-li les coses al Govern pel que fa als altres territoris.

És això el que es pretén? Perquè si és això, aleshores, el director de Vilaweb va per bon camí.

Leave a Reply