Fins a quan?

La campanya de l´Església catòlica espanyola contra la interrupció voluntària de l´embaràs de les dones és una indecència. Es fixa en la protecció dels animals, i es preocupe més de la vida embrionària que dels centenars de milers d´infants que moren de fam cada dia al món, o prescindeix de la possibilitat de salvar, gràcies a la selecció genètica un germà condemnat! Però és cert que el comú dels mortals no tenim el grau d’exigència ètica que tenen els que s’erigen en els seus guardians!

La campanya és una indecència també, no tant pel que diu o deixa de dir, sinó perquè simplement s´ataca directament a les lleis que lliurement es dona la societat d´aquest país.

I aquest tipus d´intervencionisme, el catolicisme solament se´l permet a Espanya o a algun que altre país tercermundista. Es guarda molt d´afrontar de la mateixa manera barroera altres opinions públiques europees que no acceptarien una intromissió i un menyspreu tan evident.

I el que acaba de dir el papa a l´Àfrica -continent flagel·lat per la malaltia- de que “el sida no es pot resoldre amb la distribució de preservatius” i que aquests , “al contrari, sols augmenten els problemes”, no té nom.

2 Responses to “Fins a quan?”

 1. Enric Benages ha dit:

  Amic Àngel,
  No me’n puc estar…! He de dir un cop més la indignitat amb la que tracten temes que si bé en poden tenir el seu punt de vista, ho manipulen i ho presenten en la forma immoral que els caracteritza.
  Donat que el que jo hauria dit ja ho has fet palès en el teu escrit, només tocaré un tema “menor”: el publicista.
  Aquest professional ha deixat de banda l’ètica que la seva professió li exigeix : la imatge del nadó caminant a quatre potes no es correspón al tema tractat . Però és evident que un embrió no faria el mateix efecte.

 2. Joanna Martín L. ha dit:

  Bé, és més aviat la Jerarquia Eclesiàstica o Conferència Episcopal, hi ha catòlics que és mostren amb contra que aquesta fantotxada i més tenint amb conte que el Linx de la fotografia és nòrdic, no pas ibèric… que ens volen vendre? que hem de fomentar les relacions entre el “macho ibèrico” i les nòrdiques perquè hi hagi més criatures extramatrimonials?… Potser que és dediquin més als seus feligresos i es deixin estar de ficar el nas on no els demanen i no capten com funciona.

Leave a Reply