La creuada s’estén als altres municipis catalans

musulmanesDe la mateixa manera que el PSOE mimetitza sovint el Partit Popular pel que fa  a la imatge d’una  Espanya del passat allunyada cada vegada més  d’un Estat federal que reconegui  el pluralisme lingüístic i nacional existent, estem assistint  als municipis catalans a un apropament de militants del PSC a les tesis de Convergència, del PP i de la plataforma per Catalunya  del racista i xenòfob Josep Anglada.

Desprès de Lleida, la primera ciutat a  prohibir a les seves dependències municipals del burka i del niqab, ara veiem com es sumen  ciutats com Cervera, T àrrega,  Tarragona, Reus, El Vendrell i Cunit,  l’alcaldessa de la qual, la senadora Judith Alberich té la intenció d’ de portar el tema al Senat.

I això ve per l’abandó dels  propis principis. Que algunes tesis de caràcter econòmic s’hagin anat quedant pel camí no és excusa per abandonar ara els principis humanitaris que sempre han caracteritzat l’esquerra. Cal felicitar-se que des de la direcció del PSC i la presidència de la Generalitat s’hagi donat un cop d’atenció a aquesta deriva que constatem. Sí! Espanya històricament és tradicionalista i catòlica i quan ha volgut deixar de ser-ho –la darrera vegada  fa setanta anys- l’exercit es va aixecar militarment. Però Catalunya té una altra visió d’ella mateix i del món. Si aquesta inversió de papers es produís, aleshores si que podríem dir que Franco  i els quaranta anys de dictadura hauríen guanyat la partida!

El PP  com és lògic s’ha sumat al discurs xenòfob de la plataforma per Catalunya, CiU, com sempre, tira la pedra i amaga el braç. Els únics grups del parlament català que es mantenen ferms amb els seus principis són ERC i els ecosocialistes d’Iniciativa. El PSC ha de seguir la seva direcció i no caure localment per por a perdre vots, a la trampa  dels seus adversaris polítics.

Leave a Reply