Les xarxes Socials Catalano-alencianes-Balears.

 països CatalansQuan em vaig proposar obrir un Blog i un compte a Facebook  pensava, per això de l’eficàcia, no sé si ben entesa, fer- ho en francès o en castellà. Sortosament vaig triar la meua llengua materna i com el meu propòsit era que en la meva  llegua , em llegira el més gran nombre possible,  vaig  declarar  públic el Blog i a facebook vaig aceptar tots els que m’oferien la seua amistat, i en particular tota la gent del meu poble, Foios,  i de manera transversal, independentment  del seu nivell de formació o de la seua procedència familiar, i si eren de dretes o d’esquerra.

 De la mateix manera, resident a Barcelona  des de feia més de trenta anys, membre del Club Emprius  i militant al Partit dels Socialistes també vaig aceptar molts companys,  avui amics i excompanys. I si a tot això afegim joves valencianistes que han anat incorporant-se i alguns menys joves,  l’exilat a Barcelona,come ll mateix es defineix, Francesc Viadel i el meu veí de Meliana o Massalfassar, Toni Mollà, resulta que avui tenim constituïda una xarxa social en la  llengua que compartim i engloba i posa en contacte vàries  societats, la valenciana, la catalana i la de les Illes principalment, i en certa mesura suplim  la manca  de convivència i d’intercanvi  informatiu que les autoritats del Principat per negligència i el govern valencià  i Balear i l’oposició socialista valenciana majoritària a conciencia s’esforcen a mantenir allunyades les unes  des altres.

I ara, em permetreu  que aprofite l’ocasió per fer una crida a  a tots els diaris i revistes  amb la nostra llengua per auspiciar  i elaborar un catàleg  en les seves pàgines de totes xarxes socials i tots els blogs escrits en la Nostra llengua, que es reclamen  dels valors democràtics  i que fomenten la identitat de cada una  i la convivència de les nostres societats. Seran eaquests  mitjans de comunicació professionals els primers beneficiaris.

Leave a Reply