LLIBRE DE MEMÒRIES


Àngel Castanyer i Rausell

ELS VALORS DELS VENÇUTS— De Foios a París, passant per Barcelona

Pròleg de Raimon Obiols

2003 – Pagès editors

ADVERTIMENT

El text que el lector té a les mans no vol ser un llibre de “batalletes” encara que es basi en unes vivències. Tampoc és una novel·la, ni molt menys pretén ser un assaig històric.

Aquest treball és la forma més civilitzada que he trobat de passar comptes amb el franquisme. I per això només he hagut d´instal·lar-me davant de l´ordinador i esperar que els records afluïren.

Tot el que conto és cert però, no tot hi és, car solament han aflorat aquells esdeveniments dels que es podia despendre el calor humà i la generositat que han constituït el denominador comú de tanta gent que vaig conèixer. Gent que van creure en uns valors de llibertat i justícia avui feliçment compartits per una immensa majoria.

Alguns trobaran a faltar per moments en aquest relat el to aparentment objectiu, equidistant i fred que sovint no deixa de ser l´expressió d´una determinada opció, la d´aquells que solen estar sempre més atents a allò políticament correcte que a la veritable equitat.

La justícia que es mereixen els vells vençuts de la nostra guerra civil o “incivil” com amb encert la nomenen alguns, jo l´he buscada en els fets sense prescindir però dels meus sentiments. A.C.R.

Presentació d‘Els valors dels vençuts a la Casa del Llibre de Barcelona

D‘esquerra a dreta : Lluís Pagès, editor; Josep M. Bricall; Àngel Castanyer; Raimon Obiols.

One Response to “LLIBRE DE MEMÒRIES”

  1. […] les anotacions que l´amic Gentil Puig ha fet de la lectura del meu llibre de memòries Els Valors dels vençuts, de Foios a París passant per Barcelona, he tingut l´ocasió de rellegir el discurs que Pierre Vilar, en qualitat de mantenidor, va […]

Leave a Reply